2012-05-20

Vad är Mask och vad är Stencil?

Jag blir tokig då man inte kan använda rätt benämning på rätt sak. Jag kan ju förstå att det är en djungel därute men nu ska vi räta ut ett frågetecknen en gång för alla! :D

Om du har ett papper och klipper ut en cirkel i pappret är själva cirkeln en "mask"


Det som blir kvar är är ett papper med ett hål i, dvs en Stencil.Senast jag läste felet var i Allt om Scrap i morse där man påstod att Julie Fei-Fan Balzer arbetade med masker, men nej hon arbetar med egenhändigt designade stencils från TCW och ingenting annat, Hoppas ni tycker denna lilla tutorial ger en förklaring på en av de stora felsägningarna just nu inom Mixed Media!

Uppdatering 120521
Ps. Det kommer nu förslag på att jag ska ta bort saker i min blogg, men själva problemet kvarstår. Det är inte bara Allt Om Scrap utan många scrapbutiker som använder benämningen "mask" på stenciler...Nu råkade jag se detta på söndag morgon och behövde skriva av mig över ett problem som jag upplever är ganska vanligt. Sedan hoppas jag att vi lever i ett fritt land där man får publicera vad man vill i sin blogg. Tog bort länken till Allt Om Scrap, så behöver ni inte vara oroliga det var ju bara, som ni säger, ett korrekturfel! Eller var det det?? :) Ds.

Ha en skön Söndag! Tack för titten! XXX Pia


1 kommentar:

Rosjen sa...

Va???????????!!!!!!!!!!!!!! Varför ska du ta bort något i din egen blogg????

Du har ju helt rätt!!!

Helt otroligt, AoS har förlorat en läsare i mig.

Varför är man inte tacksam att det uppmärksammas?!

Go, Pia, go!!!!!